Flagshipstore

Maison Armando de Vincentiis, where dreams come true

De flagshipstore van Armando De Vincentiis in Maasmechelen, is voor toekomstige bruidjes dé uitgelezen plek om te vertoeven. De couturier met Italiaanse roots gaat er immers prat op dat het kiezen van de bruidsjurk ‘un’ esperienza indimenticabile’ (= een overgetelijke ervaring) hoort te zijn. Niet alleen de perfecte jurk draagt bij tot een droomhuwelijk, maar het is de hele omkadering die telt. De couturier laat dan ook geen kans onbenut om elke bruid in de watten te leggen. Een rondleiding in Maison Armando de Vincentiis…

Wanneer je binnenstapt in de flagshipstore, is de prêt-à-porter collectie het eerste contact met de stijl van De Vincentiis. Wat opvalt is dat elk kledingstuk voorzien is van een detail in vurig Valentinorood. Een knipoog naar het ‘the italian way of life’, waarin passie nooit veraf is.

In de tweede ruimte word je overweldigd door de suitekleding. Korte cocktailkleedjes, lange suitejurken, met of zonder tulle, in classy zwart of in kleur. Dat elk bruidsmeisje hier haar hart kan ophalen, is een understatement! Doorgaans kiest elk bruidsmeisje de jurk die ze graag ziet. Er wordt gepast, gekeurd, gewikt en gewogen totdat iedereen zich achter de uiteindelijke keuze kan scharen. Daarna pas worden de kleuren gekozen. Elke jurk kan immers in elke andere denkbare kleur vervaardigd worden.

En dan… la pièce de résistance: de bruidskamer! De mooiste bruidjurken hangen netjes op een rij. Witte chesterfields, wit-zwarte accessoires, imposante kroonluchters en een floor-to-floor spiegel geven de ruimte een speciaal cachet. De grote vazen met witte bloemen roepen een instant huwelijkssfeer op. Een fles spumante wordt ontkrukt en bij Italiaanse confetti ( =bruidssuiker) vangt de mooiste en meest emotionele keuze van elke bruid aan.